Српске топлице: Урађени темељи новог моста на десној обали Врбаса

Без обзира на епидемилошку ситуацију и ванредне околности које су на снази протеклих неколико мјесеци, у Одјељењу за саобраћај и путеве задовољни су досадашњом динамиком радова на изградњи новог моста у Српским топлицама.

Истакао је ово начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, који је данас обишао ово градилиште, гдје је успјешно завршено бетонирање темељне стопе на десној обали Врбаса.

  • С обзиром на ванредне околности у којима се налазимо и без обзира на све услове, јер се радило три метра испод нивоа Врбаса, извођач радова је урадио темељну јаму што је код оваквих послова веома важно због претпоставки за даљи наставак радова – нагласио је Сандић.

У наредним данима почињу и припреме за градњу обалног стуба, али и копање темеља на другој обали.

  • Значајно је напоменути да се овдје не ради само мост, већ се гради око 430 метара приступних саобраћајница на магистралном путу, као и велики радови на обалама Врбаса што овај пројекат чини још значајнијим – казао је Сандић.

Градња новог моста у Српским топлицама распона 65 метара и ширине 11 метара, вриједног око 3.5 милиона КМ, почела је у фебруару.