Sporne zgrade u Lazarevu uskoro dobijaju kanalizaciju

Gradska uprava raspisala je ovih dana tender za izgradnju kanalizacije u Ulici Despota Stefana Lazarevića u Lazarevu, čime bi trebalo da budu riješeni dugogodišnji problemi stanara dvije stambene zgrade koje, zbog bankrota investitora, nikada nisu priključene na gradsku kanalizacionu mrežu.

U nemogućnosti da samostalno riješe probleme, vlasnici stanova nedavno su se obratili Gradskoj upravi, sa molbom da Grad finansira priključenje na kanalizaciju.

-Gradska uprava je izašla u susret stanarima ovih zgrada, svjesni da oni sami to ne mogu da plate, a da je teško očekivati da će to učiniti investitor, koji je bankrotirao. Procijenjena vrijednost radova na izgradnji kanalizacije iznosi oko 35 hiljada maraka – potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove, koje je već izradilo dokumentaciju za realizaciju ovog projekta.

Investitor ovih zgrada preduzeće „Aragosta doo“, u vlasništvu Zorana Milića, bio je dužan da o vlastitom trošku izgrađene objekte priključi na kanalizacionu mrežu i uradi prilaz zgradama, uključujući i njihovo vanjsko uređenje. Međutim, investitor je bankrotirao tokom gradnje, tako da su stanari, koji su se u međuvremenu uselili u objekat, bili prisiljeni da problem privremeno riješe gradnjom septičkih jama, koje su često izlivale i pravile velike probleme stanovništvu u ovom dijelu Lazareva.