Спорне зграде у Лазареву ускоро добијају канализацију

Градска управа расписала је ових дана тендер за изградњу канализације у Улици Деспота Стефана Лазаревића у Лазареву, чиме би требало да буду ријешени дугогодишњи проблеми станара двије стамбене зграде које, због банкрота инвеститора, никада нису прикључене на градску канализациону мрежу.

У немогућности да самостално ријеше проблеме, власници станова недавно су се обратили Градској управи, са молбом да Град финансира прикључење на канализацију.

-Градска управа је изашла у сусрет станарима ових зграда, свјесни да они сами то не могу да плате, а да је тешко очекивати да ће то учинити инвеститор, који је банкротирао. Процијењена вриједност радова на изградњи канализације износи око 35 хиљада марака – потврђено је у Одјељењу за комуналне послове, које је већ израдило документацију за реализацију овог пројекта.

Инвеститор ових зграда предузеће „Арагоста доо“, у власништву Зорана Милића, био је дужан да о властитом трошку изграђене објекте прикључи на канализациону мрежу и уради прилаз зградама, укључујући и њихово вањско уређење. Међутим, инвеститор је банкротирао током градње, тако да су станари, који су се у међувремену уселили у објекат, били присиљени да проблем привремено ријеше градњом септичких јама, које су често изливале и правиле велике проблеме становништву у овом дијелу Лазарева.