Смањиће гужве: Проширена раскрсница код „Чајaвца“

Фреквентна раскрсница на укрштању код некадашњег „Чајевца“ и „Медицинске електронике“ проширена је ових дана, како би се ублажиле честе саобраћајне гужве у овом дијелу града.

У Одјељењу за саобраћај и путеве истичу да је проширена раскрсница на укрштању улица Јована Дучића и Вука Караџића, с циљем убрзања саобраћајног тока у центру града.

Из смјера Музичке школе, саобраћајница је прије раскрснице проширена за око  метар с лијеве и десне стране, чиме су створени услови за двије саобраћајне траке из наведеног смјера. Такође, даље ка Новој Вароши, саобраћајница је проширена са десне стране у дужини од 50- так метара, чиме су и из смјера Нове Вароши створени услови за двије излазне саобраћајне траке.

– На овај начин ће бити повећан капацитет раскрснице и омогућен бољи проток саобраћаја – истичу у Одјељењу.

У Одјељењу подсјећају да су сличне интервенције, које су прошле године урађене на више локација широм града, дале позитивне ефекте и да су, уз скромна улагања, елиминисана загушења на тим, критичним тачкама. Интервенције, попут ове, већ су урађене на споју Улице Ранка Шипке и Западног транзита, продужењу саобраћајне траке код бившег „Чајевца“, те на локацији код Кампуса.