Скупштина 12. септембра о стању у „Инцелу“

Скупштина града Бање Луке ће на идућој сједници, заказаној за 12. септембар, разматрати информацију о загађењу на простору „Инцела“, са припремљеним мјерама за санацију овог подручја, изјавио је градоначелник Игор Радојичић.

Након данашње сједнице скупштинског Колегијума, Радојичић је навео да план, између осталог, подразумијева истражне радње, мјерења контаминираног земљишта и припрему збрињавања земљишта.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, указао је да је скупштински Колегијум још 30. маја једногласно донио закључак да чим се заврше испитивања и анализе на простору „Инцела“, да се достави комплетна информација која ће се разматрати на Скупштини града, са јасним мјерама шта ће се даље предузимати.

  • Та информација је итекако битна због грађана Бање Луке да се још једном детаљније упознају са стањем у пословној зони „Инцел“ – рекао је Талић.

За наредну, 35. сједницу предложене су 43 тачке дневног реда. Поред информације о „Инцелу“, на сједници ће се наћи и одлука о продаји прве велике локације за инвеститоре у новој пословној зони „Јелшинград“, те шестомјесечни извјештај о стању градског буџета.