Свјетски дан срца 29. септембра: Промоција значаја физичке активности

Свјетски дан срца – 29. септембар, чија је овогодишња тема „Користи срце да направиш бољи избор“, биће обиљежен и ове године у нашем граду. Тим поводом, на Бањ брду, од 16 до 18 часова, биће промовисан значај редовне физичке активности кроз пројекат „Стаза здравља“.

Из Фондације ,, Здравље и срце“, која реализује пројекат „Стаза здравља“  у партнерству са “Друштвом за срце Словеније“, истичу да је циљ овог пројекта којег проводе у шест градова РС, допринос очувању здравља грађана.

Када је ријеч о Бањој Луци – одређена је „Стаза здравља“ на Бањ брду, гдје је постављена и информативна табла о значају физичке активности за превенцију кардиоваскуларних обољења.

-Стаза здравља се поставља, по правилу, у здравој природној средини и најчешће су то најближа излетишта у природи, шуми, те поред ријеке. То је уствари полигон психофизичке активности, заснован на ходању, трчању, гимнастици, вјежабама обликовања, доступним вјежабама на спаравама и другим активностима у природи – наводе из ове Фондације.

Позивају суграђане да се, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, придруже сутрашњој активности на Бањ брду, коју организују у сарадњи са Удружењем кардиолога Републике Српске, а уз  подршку Министарства здравља и социјалне заштите РС, Града Бања Лука, Дома здравља Бања Лука, Медицинског факултета и Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци.

 Фото илустрација

Фото илустрација