Све спремно за новогодишњу прославу

Све је спремно за прославу новогодишњих празника на отвореном у Бањој Луци, који ће ове године бити садржајнији и са бројним новинама.Три велика концерта у центру града, са регионалним музичким звијездама, као једна од новина – очекује не само Бањалучане, него и све оне, који посјете наш град у овом периоду.

Kонцерти почињу 30. децембра, у 21 час, када ће наступити Ивана Петерс, а од 22.30 часова Сергеј Ћетковић. У новогодишњој ноћи, 31. децембра, програм почиње у 20 часова концертом Лукијана Ивановића, затим од 21.20 часова пјева Никола Роквић, а од 23 часа па све до један час иза поноћи наступа Лексингтон бенд. Први дан нове 2018. године, 1. јануара од 21 час пјева Џенан Лончаревић и од 22.10 часова Тони Цетински.

Новим концептом прославе новогодишњих празника, градске власти жељеле су да се Бања Лука позиционира на регионалну мапу са богатом зимском туристичком понудом.

Уз тродневне концерте у центру града, затим „Зимзограда“, Град је на још двије локације – на платоу испред Музеја савремене умјетности РС и Народног позоришта РС приредио пригодан програм у оквиру манифестације „Зимска чаролија“.

Централна бина
Централна бина на којој ће бити одржани новогодишњи концерти, биће на главној саобраћајници између Парка „Петар Кочић“ и хотела „Палас“, због чега је промијењен и режим саобраћаја у том централном дијелу града (од „Поште“ до Улице Марије Бурсаћ).

Пред новогодишње празнике, град је додатно и украшен.

И ове године, славље на отвореном обезбјеђиваће припадници Центра јавне безбједности Бања Лука, а ангажоване ће бити и дежурне службе.

У току новогодишње ноћи, биће организован бесплатан јавни превоз путника на одређеном броју линија јавног градског превоза.

Дјечија нова година
И наши најмлађи суграђани ће у 2018. годину ући распјевано и весело. Као и претходних година, дочек Дјечије нове године организован је 31. децембра на Тргу Крајине са почетком у 11часова, а за добру атмосферу побринуће се добро познати Врапчићи и Мама Вокс састав. У подне ће бити симболично одбројавање, уз новогодишњу честитку градоначелника Игора Радојичића.

И „Зимска чаролија“ – посљедњег викенда у години, за најмлађе доноси неколико радионица, доста пјесме и плеса, али и награде. Све се дешава на платоу испред Музеја савремене умјетности РС, од 11 часова