Све спремно за новогодишњу прославу

Вечерас (понедјељак), од 21 час биће одржан велики концерт Марије Шерифовић, први у низу од три новогодишња концерта које Град Бања Лука организује за суграђане и све посјетиоце града на Врбасу.

Бина ће бити постављена на главној градској саобраћајници испред хотела „Палас“, а забавни програм све три вечери почиње већ од 18 х наступом предгрупа, и то: Вање Мишић (од 18 до 18.45 часова), Санрајз бенда (од 19 до 19.45 часова) и Маје Манојловић (од 20 до 20. 45 часова).

У новогодишњој ноћи, 31. децембра, очекују нас концерти Јелене Томашевић од 21 до 23 часа, а затим Црвене јабуке која ће забављати присутне све до један час иза поноћи.

Први дан нове, 2020. године, од 21 час почиње велики концерт једне од најпопуларнијих младих пјевачица Александре Пријовић.

Спонзори новогодишњих концерата су: Кока кола, м:тел, Бањалучка пивара, Елта инвест, Нова банка и НЛБ банка.

Дјечија нова година

И наши најмлађи суграђани ће у 2020. годину ући распјевано и весело. Програм дјечије нове године, ове године биће одржан у „Зимској вароши“ на Тргу Крајине. Почетак је заказан тачно у подне 31. децембра, а програм почиње пјесмом у извођењу младог Бањалучанина Данила Милосављевића.

Потом ће књижевник за дјецу Јово Чулић говорити поезију и разговарати са присутним малишанима. Услиједиће представа „Деда мразова женидба“, коју ће извести Градско позориште Јазавац. За крај програма, планиран је музички дио, овај пут у извођењу Ђурђевданске звјездице Елене Кесић из Бање Луке.

Дочек Дјечије нове 2020. године биће уприличен, као и ранијих година, уз свечано одбројавање и Дједа Мраза. У том тренутку, у ваздух ће бити пуштено и стотину шарених балона.

Дјечија нова година је само један од сегмента богатог програма који Бања Лука припрема поводом новогодишњих празника.

Сви суграђани и туристи, имају прилику да посјете и „Зимску варош“ на Тргу Крајине, која нуди богат туристички и гастрономски садржај, као и дјечији програм уз велико клизалиште.

Бесплатан јавни превоз

У току новогодишње ноћи, биће организован бесплатан јавни превоз путника на одређеном броју линија јавног градског превоза. Распоред погледајте овдје.

Обустава саобраћаја

Због новогодишњих концерата, до 2. јануара обустављен је саобраћај у Улици краља Петра I Карађорђевића, на потезу од зграде „Поште РС“ до „Екватора“.

За вријеме обуставе саобраћаја, доћи ће до преусмјеравања линија градског превоза.

Аутобуси који саобраћају Улицом краља Петра И Карађорђевића, дио од Булевара цара Душана до Улице Милана Тепића, из смјера југа, биће преусмјерени у Булевар цара Душана, те улице Книнску, Видовданску, Вука Караџића и даље постојећом трасом.

Истовремено, аутобуси које саобраћају Улицом краља Петра I Карађорђевића, дио од Улице Милана Тепића до Булевара цара Душана, из смјера сјевера, биће преусмјерени у Улицу Милана Тепића, за линије које саобраћају према југу у улице Книнску, Булевар цара Душана и даље постојећом трасом.

За вријеме  обуставе, у Улици Милана Тепића на дијелу од Улице краља Петра I Карађорђевића до Видовданске улице, биће забрањено заустављање и паркирање возила.