Све спремно за новогодишњу прославу: Погледајте распоред концерата

Три ноћи великих концерата са регионалним музичким звијездама – круна су овогодишње, нове манифестације под називом „Бањалучка зима 2018/2019“.

Велики концерти током новогодишњих празника, по узору на регионалне центре који на овакав начин обиљежавају улазак у нову годину, почињу у недјељу 30. децембра, у 21 час, када ће на паркингу код Музеја савремене умјетности РС наступити Харис Џиновић.

У новогодишњој ноћи, 31. децембра, програм почиње у 20.30 часова наступом Лукијана Ивановића, затим у 21.30 часова наступиће Никола Роквић, а од 23 часа пјеваће Жељко Самарџић.

Први дан нове 2019. године, 1. јануара од 21 час све Бањалучане и бројне туристе забављаће Жељко Јоксимовић.

Централна бина на којој ће бити одржани новогодишњи концерти, биће на паркингу испред Музеја савремене умјетности РС. Пред новогодишње празнике, град је додатно и украшен, а за Господску улицу набављен је нови накит које одаје утисак звјезданог неба. И ове године, славље на отвореном обезбјеђиваће припадници Полицијске управе Бања Лука, а ангажоване ће бити и дежурне службе.

Уз концерте познатих музичара, наши суграђани и туристи, имају прилику да посјете атрактивне туристичке садржаје, и то у Парку „Младен Стојановић“, на платоу испред Музеја савремене умјетности РС и у паркићу код Народног позоришта РС.

Под слоганом „Бања Лука те зове“, намјера је да се Бања Лука позиционира као регионални центар и да, између осталог, и кроз новогодишњи програм и концерте познатих музичких звијезда привуче што већи број туриста.

Који вас све садржаји очекују у оквиру „Бањалучке зиме“, које на основу раније проведеног јавног позива припремају бањалучке агенције „Минт“ и „Луцидо“, погледајте у наставку…

„Зимзоград“ –  програм I програм II (Парк „Младен Стојановић“)

„Бањалучка бајка“ (плато код Музеја савремене умјетности РС)

„BeLive“ (плато код Народног позоришта РС

Дјечија нова година

И наши најмлађи суграђани ће у 2019. годину ући распјевано и весело. Програм дјечије нове године, под називом „Бањалучка бајка“, ове године биће одржан на платоу испред Музеја савремене умјетности РС. Почетак је заказан тачно у подне 31. децембра, а програм отвара „Шашави кловн“ који ће дјеци пожељети добродошлицу на дочек нове године. У забави са најмлађима потом ће се кловну придужити штулаш „Мирормен“, ходајућа атракција на штулама са костимом од дјелића огледала. Кловна и штулаша пратиће балон шоу састављен од огромних балона од сапунице.

Потом ће услиједити дио програма анимација и акробатских наступа. Биће ту заједничке плесне кореографије са џином на штулама, тимске игре за све узрасте дјеце, перформанс са акробатском коцком те плесно-акробатски моменат на свили. У музичком дијелу програма учествују Бојана Радовановић која је представљала Србију на дјечијој пјесми Евровозије ове године и Бањалучанин Данило Милосављевић.

Бесплатан јавни превоз

У току новогодишње ноћи, биће организован бесплатан јавни превоз путника на одређеном броју линија јавног градског превоза. Распоред погледајте овдје.

 

Обустава саобраћаја

Због одржавања манифестација у оквиру новогодишњег програма, доћи ће до обуставе саобраћаја у Улици Краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од хотела „Босна“ до Улице Марије Бурсаћ, и то:

-30. децембра од 20 часова до 03 часа (наредног дана),

-31. децембра од 20 часова до 03 часа (наредног дана) и

-1. јануара од 20 часова до 03 часа (наредног дана).

За вријеме трајања обуставе саобраћаја, стајалиштa ,,Боска,, и ,,Пошта,, ће бити ван функције јер ће аутобуси из смјера Градског моста бити преусмјерени на Книнску и Видовданску улицу (Стара аутобуска станица).

Такође, дана 31.децембра у времену 10.00 – 14.00 часова због обиљежавања дјечије Нове године, биће  обустављен саобраћај у Улици Краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од Позоришта до Улице Марије Бурсаћ, а аутобуси ће бити преусмјерени Видовданском улицом (стара аутобуска станица).