Санирана депонија у Врбањи

Након уређења дивље депоније у Улици Ивана Горана Ковачића настале усљед непрописног одлагања и гомилања смећа, данас је санирана и депонија на путу према Врбањи, на Булевару Војводе Степе Степановића – код предузећа “Торинекс”.

-Након великог броја жалби грађана на непрописно одлагање отпада од стране  физичких, а нарочито правних лица која у ноћним сатима довозе различите врста отпада и одлажу га поред контејнера  на поменутој локацији, уклонили смо велики контејнер са ове локације и уредили цијели простор – истичу у Одјељењу за комуналне послове.

Овом приликом, саниран је дио јавне зелене површине и постављене жардињере са цвијећем, након чега ће бити уређен травњак и засађене нове саднице у току јесени.

На поменутој локацији постављен је и видеонадзор, како би се спријечило даље одлагање отпада.

-На овој локацији је и раније била постављена мобилна камера која је забиљежила већи број прекршаја, те су снимљени грађани али и предузећа која су гомилала отпад због чега се стварала депонија- истичу у Одјељењу.

Како су нагласили, били су принуђени да уклоне велики контејнер и, у договору са грађанима ове улице, поставе мање контејнере и видео надзор како би спријечили појединце да овдје бацају смеће.