Сандић: припреме за изградњу новог моста

Због изградње новог моста у Доцу, на наредној сједници градског парламента, биће предложен нови регулациони план за саобраћајно чвориште код „Кастела“. Како истиче начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, усвајњем овог планског документа, ствара се један од битних предуслова за реализацију овог капиталног пројекта.

  • Ово није само пројекат градње новог моста јер се ту ради и проширење саобраћајнице и спој од Булевара цара Душана, одакле треба урадити двије распонске конструкције док се дође до самог моста- истиче Сандић.

Даље слиједи и проширење Мачванске улице на другој обали и спој са Булеваром Степе Степановића, а у коначници и изградња нове улице поред ђачког дома, све до источног транзита.

  • Када се све то заврши имали би још једну повезницу западног и источног транзита, а из центра града до Старчевице и Обилићева би требало свега неколико минута – наглашава Сандић.

Због комплесности цјелог пројекта урађена је техничка документација којом је предвиђено да се изградња новог моста одвија у више фаза.

  • Ове године настојимо да уведемо извођача за прву фазу, а то је израда колског моста, премошћавање Врбаса и излаз на Мачванску улицу – закључио је Сандић.