Санација теретана на отвореном, ускоро двије нове у Обилићеву и Чесми

У склопу редовног годишњег одржавања, у току је санација оштећења на справама за вјежбање на отвореном.

Како су навели из Одјељења за образовање, здравство, спорт и омладину, ови радови се изводе на справама теретане у природи која се налази на локацији Бањ Брдо и у насељу Симе Матавуља.

-Оштећења која су обухваћена санацијом, настала су усљед како дугогодишње употребе, тако и због непримјерног кориштења од стране појединаца. Након завршене санације, справе за вјежбање на отвореном на поменутим локацијама, ставиће се у пуну функцију и на распологање како би се задовољиле спортско-рекреативне потребе и актвности грађана – истакли су из ресорног одјељења.

Када је ријеч о изградњи нових теретана за вјежбање на отвореном, у току је поступак јавне набавке за двије теретане, и то у насељима Обилићево код новог моста и у Чесми код фудбалског игралишта.

У периоду од 2010. до 2018. године у граду су изграђене теретане на отвореном на локацији између Венеција и Ребровачког моста, у Парку „Младен Стојановић“, на Бањ Брду, у насељу Симе Матавуља, на Старчевици, у Лазареву и у кругу спортско-рекреативног центра „Аквана“.