Рад служби Дома здравља 14. јануара

У четвртак, 14. јануара, службе Дом здравља Бања Лука радиће по сљедећем распореду:

-Служба породичне медицине – дежурни тимови на Поликлиници и у Платоновој улици, радиће у двије смјене од 7.00 до 20.00 часова;

АРИ амбуланте за одрасле и за ученике средњих школа (амбуланте за акутне респираторне инфекције) на локалитету Поликлиника–дежурни тимови радиће у периоду од 07.00 до 20.00 часова;

-Ковид амбуланте (амбуланте у којима се услуге пружају пацијентима код којих је потврђена инфекција узрокована вирусом Сарс-ЦоВ-2) у насељу Долац – 14.01.2021. године биће у приправности. Пацијенти се могу јавити на број телефона: 065/215-318 уколико постоји потреба за услугом примарног нивоа здравствене заштите.

-Служба за стоматолошку здравствену заштиту – дежурни стоматолог радиће у стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи 24 часа;

Стоматолошка ковид амбуланта у ОШ „Вук С. Караџић“ (амбуланта у којој се услуге пружају пацијентима код којих је потврђена инфекција узрокована вирусом Сарс-ЦоВ-2) – у дане празника  биће у приправности. Пацијенти се могу јавити на број телефона 051/230-620 уколико постоји потреба за пружањем стоматолошких услуга. Радно вријеме амбуланте је од 07.00 до 19.00 часова.

-Специјалистичке педијатријске амбуланте – радиће у периоду од 07.00 до 20.00 часова у амбулантама на Поликлиници. У вечерњим часовима дјеца се збрињавају у амбулантама Службе хитне медицинске помоћи.

АРИ амбуланте за предшколску дјецу и ученике основних школа (амбуланте за акутне респираторне инфекције) на локалитету Поликлиника– радиће од 07.00 до 20.00 часова;

-Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику – 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи;

-Служба хитне медицинске помоћи – 24 часа.

 

Нерадни дан

Влада Републике Српске је донијела закључак да се четвртак – 14. јануар 2021. године, прогласи нерадним даном.

Према овом закључку, тог дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе и други који Нову годину обиљежавају по јулијанском календару.

Руководиоци наведених органа су обавезни да у току календарске године организују рад због остваривања пуног годишњег фонда радних дана.

Брзи антигенски тестови

Из Дома здравља су саопштили да од данас, 13. јануара, почињу тестирање брзим антигенским тестовима на Covid -19 (Covid-19 Ag test).

Узимање узорака и тестирање вршиће се у Одјељењу за хематолошку и биохемијску дијагностику.

Цијена брзих антигенских тестова на Covid-19 износи 40 КМ.

Услуга ће се пружати у термину од 09.00- 11.00 часова, на локацији Улаз Б, Службе хитне медицинске помоћи са едукативним центром.

Заказивање за ову услугу није неопходно, а уколико пацијенти желе могу се заказати на број телефона: 051 247-382.