Радојичић са директорима основних школа

У Основној школи „Свети Сава“ данас је одржан састанак Актива директора основних школа са градоначелником Игором Радојичићем на којем је разговорано о почетку школске године у условима актуелне епидемије.

Радојичић је рекао да је на састанку разматрано неколико важних тема као што су превоз ученика, дезинфекција објеката, те пружање здравствене заштите за евентуално обољеле ученике.

  • Разговарали смо о превозу дјеце јер ће школе радити у измијењеном режиму и уз скраћене часове. Затражили смо од директора школа да све евентуалне примједбе на превоз доставе на вријеме како бисмо правовремено реаговали. Једна од погодности је да је цијена ђачке карте снижена за 10 КМ по ученику од 1. септембра. Прије почетка школске године биће извршена дезинфекција објеката свих основних школа, а Град ће пружити пуну хигијенско-епидемиолошку подршку преко Дома здравља. У случају појаве обољеле особе, биће обављана прописана процедура збрињавања и кућна изолација од 14 дана за одјељење из којег потиче обољели ученик – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је додао да је у току обнова неколико основних школа која се финансира средствима Града, Владе РС, Кабинета предсједника РС и међународним средствима. Радојичић је истакао да се очекује избор извођача за два највећа пројекта енергетске ефикасности и то за школе „Змај Јова Јовановић“ и „Бранко Ћопић“.