Радојичић са британским посланицима: Кандидатура за ЕПК на врху приоритета

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић разговарао је данас у Градској управи са  делегацијом групе Интерпарламентарне уније Велике Британије, са послаником Најџелом Евансом на челу.

У отвореном и срдачном разговору, градоначелник Радојичић упознао је групу британских посланика са приоритетима градске администрације, са посебним освртом на највећи пројекат из области културе – кандидатуру за Европску престоницу културе 2024. године.

Такође, градоначелник им је изнио намјеру градске администрације у вези са развојем Бање Луке као отвореног града, али и њеног позиционирања као регионалног центра.

Истовремено, Радојичић је британску делегацију упознао и са активностима градских власти на привлачењу иностраних инвеститора и креирању повољног пословног окружења.

С друге стране, британски посланици изразили су интересовање за могућности за повећање привредне сарадње и потенцијале који би евентуално били на располагању инвеститорима из Уједињеног Краљевства.

Поред посланика Еванса, у британској делегацији били су и парламентарци: Мартин Викерс, Дејвид Дру, Хелен Џонс, Розалинд Керол Скот и Франсис Гетруд Клер Д’Соуза.