Радојичић на међународном форуму у Москви

Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић борави у службеној посјети Москви, гдје, на позив тамошњих градских власти, учествује на међународном форуму градова посвећеном образовању, под називом „Московска међународна седмица образовања 2018“.

Током боравка у Москви, градоначелник Радојичић ће учествовати у раду међународног форума „Град образовања“ и „Међународне олимпијаде метропола“, такмичењу у којем, уз помоћ Града, и ове године учествују ученици бањалучке Гимназије, а који окупља најбоље средњошколце из 36 европских градова. Ученици ће се, како је најављено, такмичити у области информатике, математике, хемије и физике.

–  Учествујући у раду овог форума, у прилици смо да са представницима бројних других градова, који учествују на конференцији, размијемо искуства у области образовања, док ће наши гимназијалци, које смо и ове године подржали, одмјерити своје знање са вршњацима из бројних других градова – рекао је Радојичић.

Већ другу годину заредом, бањалучки средњошколци учествују на овом престижном такмичењу. Прошле године, бањалучки гимназијалци су се на овом такмичењу окитили са чак четири медаље.