Радојичић и Крекић о развоју Бање Луке и Модриче

Делегација Града Бање Луке, са градоначелником Игором Радојичићем на челу, разговарала је данас са начелником Општине Модрича Младеном Крекићем и његовим најближим сарадницима. У фокусу разговора била је размјена међусобних искуства и приједлози за унапређење положаја локалних заједница у Републици Српској.

– Размијенили смо мишљења о цијелом низу тема, јер су данашњем састанку присуствовали људи из различитих ресора. Узајамно смо се информисали о приоритетима и пројектним задацима у овој и претходним годинама – казао је Радојичић.

Он је истакао како Бања Лука има сарадњу са више локалних заједница у БиХ, и у цијелом региону, са којима жели да размјењује искуства у вези имовине локалних заједница, прикупљања пореза, унутрашње организације, те праксе у планирању активности.

Начелник Крекић нагласио је да је постоји цијели низ заједничких тема од интереса за обје локалне зајeднице, као што су изградња инфраструктуре, збрињавање отпада, као и прикупљање пореза.

– Наша сарадња ће се наставити и у будућности кроз контакте ресорних одјељења по конкретним питањима и проблемима – рекао је он.