Радови у пуном јеку: 140.000 КМ за санацију крова Техничке школе

Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић и начелник Одјељења за омладину, образовање, здравство и спорт Драган Бањац посјетили су данас Техничку школу и Основну школу „Иван Горан Ковачић“, гдје се тренутно изводе радови на санацији, у оквиру великог пројекта реконструкције 19 школа на подручју града.

Током обиласка, градоначелник Радојичић нагласио је да је санација крова Техничке школе, у вриједности од 140.000 КМ, један од већих послова у оквиру овогодишње реконструкције школских објеката.

-Већ дуги низ година, ова школа има проблем са прокишњавањем, због чега један дио учиниоца није могао бити кориштен. По завршетку санације крова, школа ће добити могућност кориштења ових просторија, с тим да, дугорочно гледано, размишљамо да се Техничка школа догради и прошири, како би у овој школи ријешили проблем смјештаја Грађевинске школе, која је тренутно смјештена у туђим просторијама – рекао је Радојичић. Он је додао да су средства за санацију обезбјеђена ребалансом градског буџета.

Директорица Техничке школе Кристина Мрђа прецизирала је да би, према уговору са извођачем, санација требала бити завршена у првој половини октобра ове године.

-Послије санације, бићемо у могућности да поново користимо школски блок од 11 учионица које смо у протеклом периоду били присиљени иселити јер су биле неусловне за кориштење због проблема са прокишњавањем – казала је она.

Начелник ресорног одјељења Драган Бањац изјавио је да су, у оквиру пројекта реконструкције школских објеката, ових дана почели радови и на замјени крова једног блока на Основној школи Иван Горан Ковачић у Лазареву. Он је истакао да ће поменута реконструкција коштати 40.000 КМ и да ће у цјелости бити финансирана из градског буџета.

Директор Основне школе „Иван Горан Ковачић“ Миленко Савичић казао је да се радови на замјени крова одвијају предвиђеном динамиком и да би требали бити завршени до почетка школске године.