Радно вријеме за новогодишње празнике

Градска управа неће радити 1. и 2. јануара 2019. године због обиљежавања републичког празника – Нове године.

Законом је прецизирано да у дане републичког празника не раде републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

У уторак, 1. јануара, у складу са Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима, који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града раде:

– у времену од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих; трговински објекти типа „драгстор“ и трговински објекти у аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумпним станицама, те

– у времену од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.

Наведени субјекти могу да раде и 2. јануара, а уз њих другог дана републичког празника на подручју града Бање Луке од 8.00 до 16.00 часова могу да раде и правна лица и предузетници који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност.

Када је ријеч о угоститељским објектима, за вријеме празника, све до 15. јануара 2019. године, могу радити дуже у односу на радно вријеме прописано Одлуком о одређивању радног времена угоститељским објектима на подручју града Бања Лука, изузев кафана смјештених у објектима стамбено-пословних зграда колективног становања.

Према закључку који је донио градоначелник Игор Радојичић, угоститељски објекти на подручју града Бања Лука могу радити у неограниченом радном времену: 1, 2, 7. и 14. јануара 2019. године, а у остале дане до 15. јануара, угоститељски објекти могу радити у радном времену дужем у односу на радно вријеме прописано одлуком.

Дом здравља

За вријеме новогодишњих празника у Дому здравља радиће се према сљедећем распореду:

-Служба породичне медицине – дежурни тимови на Поликлиници и у Платоновој улици радиће у двије смјене од седам  до 20 часова.

-Служба за стоматолошку здравствену заштиту, дежурни стоматолог радиће у стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи 24 часа.

-Специјалистичке педијатријске амбуланте радиће од седам  до 15 часова  у амбулантама на Поликлиници. У послијеподневним и вечерњим часовима дјеца ће бити збрињавана у амбулантама породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици.

-Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику радиће 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи.

-Служба хитне медицинске помоћи дежураће 24 часа.

-Једна мобилна екипа Хитне помоћи 31. децембра биће на Тргу Крајине током прославе дјечје Нове године, а двије екипе ће обезбјеђивати дочек Међународне нове године. Исто тако, по једна мобилна екипа биће на најављеним новогодишњим концертима.

Дежурна апотека за вријеме новогодишњих празника биће „1. мај“ у Улици Милана Тепића.

Градски и приградски превоз за вријеме празника возиће путнике по празничном режиму, исто као и недјељом.