Пјешачка зона ускоро поприма нове обрисе

У оквиру обновe пјешачке зоне код Банског двора и Палате предсједника, наредне седмице почеће поплочавање гранитом у овом дијелу пјешачке зоне, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

  • У току су припреме за постављање гранитних плоча уз бочну страну Банског двора, а од понедjељка би требалo да почне њихова уградња – истиче начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Као и у већ реконструисаном дијелу поплуарног „Паркића“ , у том дијелу пјешачке зоне изграђене су бетонске клупе. Уз клупе, биће инсталирани и држачи за бицикле.

  • Упоредо са постављањем гранитних плоча са бочне стране, извођач радова наставља са припремама терена испред главног улаза Банског двора, који ће такође бити ускоро поплочан – рекао је Сандић.

Како би се обезбиједио слободан пролаз кроз ову зону, без ометања радова, грађевинци ће се, по поплочавању овог дијела, „пребацити“ на другу страну зоне, до Палате предсједника.

Обнова пјешачке зоне, вриједна нешто више од 1,2 милиона КМ, почела је у септембру. Према уговору, извођач радова има рок од 150 радних дана да заврши овај посао.

Овогодишњом фазом обнове биће захваћена дионица на потезу од реконструисаног „Паркића“ до првих угоститељских објеката у Улици бана Милосављевића.

  • Можемо бити задовољни досадашњом динамиком радова јер ове временске прилике нам иду на руку и надамо се да ће извођач прије киша урадити што више посла – закључио је Сандић.