Проширење Видовданске улице, уводе се четири траке

Саобраћајница у Видовданској улици биће проширена како би се елиминисала честа загушења у вријеме тзв. шпицева у једној од најпрометнијих улица, у оквиру ширег плана, чији је циљ потпуна промјена саобраћајног режима у градској језгри.

Радови су почели данас (субота), а ова саобраћајница биће проширена у дужини од 250 метара, на потезу од раскрснице код старе зграде Владе РС до укрштања са Грчком улицом, односно зграде Централне банке.

Према пројекту, биће уклоњен тротар на десној страни саобраћајице, а нова пјешачка стаза биће изграђена између постојећег дрвореда, без уклањања стабала.

Послије изведених радова, ова саобраћајница ће имати четири траке за кретање возила, што би требало да убрза саобраћај на овој дионици и спријечи загушења.

Ови радови изводе се у оквиру ширег плана, чији је крајњи циљ формирање паралеле са Улицом краља Петра I Карађорђевића, на дионици од старе зграде Владе РС до кружног тока клод Полицијске управе, који је тренутно у градњи.

По реализацији овог пројекта, биће формирана паралелна саобраћајница са Улицом краља Петра I Карађорђевића. Крајњи циљ је да се у потпуности реорганизује саобраћај у центру града. Према најавама из Одјељења за саобраћај и путеве, послије извођења свих потребних радова, биће могуће увести једносмјерни режим саобраћаја у Улици Краља Петра I Карађорђевића, као и у Видовданској улици, која би, такође, могла бити једносмјерна, али у другом  смјеру.

  • Ипак, о томе какав ће бити режим саобраћаја у овом улицама и да ли ће се кренути са овим измјенама, биће одлучено након детаљне анализе саобраћајног тока на овим дионицама – истичу из Одјељења за саобраћај и путеве.