Prostorno uređenje: Poziv za dostavu prijedloga

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da su na sjednici Skupštine grada Banja Luka, održanoj 24. i 25. juna 2020. godine, donesene sljedeće odluke:

 

  • Odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana „Malta 1“  

Izmjenom Plana biće obuhvaćen prostor uz Ulicu kralja Petra II Karađorđevića, a odnosi se na k.č.br. 822 i 823/1, k.o. Banjaluka 6 (n.p.), u ukupnoj površini od 0,15 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i prostorijama Mjesne zajednice Rosulje, 15 dana od dana objavljivanja.

  • Odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac-PetrićevaczonaB

Izmjenom Plana biće obuhvaćen prostor uz Njegoševu ulicu, a odnosi se na  k.č.br. 1091/1 i 1092/2, k.o. Petrićevac 2 (n.p.), u ukupnoj površini od 776m2 i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka i prostorijama Mjesne zajednice Petrićevac, 15 dana od dana objavljivanja.

  • Odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac-Petrićevac– sekcija „C“, „E“, „F“, „G“ i „H“

Izmjenom Plana biće obuhvaćen prostor uz ulicu Ranka Šipke, a odnosi se na  k.č.br. 641 k.o. Banjaluka 7 (n.p.), u ukupnoj površini od 633m2 i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka i prostorijama Mjesne zajednice Paprikovac, 15 dana od dana objavljivanja.

  • Odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana za prostor Regionalnog centra u Banjaluci

Izmjenom Plana biće obuhvaćen prostor uz ulicu Knjaza Miloša, a odnosi se na kompleks Poljoprivredne škole, u ukupnoj površini od 4,26 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka i prostorijama Mjesne zajednice Lazarevo 2, 15 dana od dana objavljivanja.

  • Odluka o izradi revizije Izmjene regulacionog plana dijela kompleksa između ulica Partizanskih avijatičara, Pilanske ulice, željezničke pruge „Sunja – Doboj“ i kompleksa JNA

Revizijom Plana biće obuhvaćen prostor između Bulevara srpske vojske, Pilanske ulice, željezničke pruge „Sunja – Doboj“ i novoplanirane saobraćajnice, u ukupnoj površini od 13.01 ha i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banjaluka i prostorijama mjesnih zajednica „ Lazarevo 1“ i  „Borik 2“, 15 dana od dana objavljivanja.

Obuhvati svih planova objavljeni su na ovoj internet stranici.

Iz resornog odjeljenja pozvali su sva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnike u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje prijedloge i sugestije za određena planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Gradskoj upravi Grada Banja Luka – Odjeljenju za prostorno uređenje u formi dopisa do 14. avgusta 2020. godine.