При крају осликавање пасажа у Господској улици

Осликавање пасажа у Господској улици, у оквиру пројекта тзв. малих интервенција, приводи се крају, а очекује се да би овај посао требало да буде окончан за неколико дана.

Младе умјетнике, који раде на пројекту „Три пасажа“, данас су обишли замјеник градоначелника Срђан Амиџић и представници Тима за мале интервенције у простору, на челу са професором Миленком Станковићем.

  • Живот града нису само крупни пројекти већ и мале интервенције у простору. Иако по називу мале, ми им придајемо велики значај, а иза овога стоји читав тим људи који је показао свој таленат и умјетнички дух у уређењу простора. Као град морамо да водимо рачуна и о малим стварима и вјерујујем да ће се многи обрадовати овом пројекту – рекао је Амиџић.

Шеф Тима за мале интервенције у простору, Миленко Станковић, казао је да су „Три пасажа“ пилот пројекат са циљем да активира запуштене пролазе према старом занатском центру.

  • Један од пасажа осликан је у мотивима Змијањског веза и на то смо посебни поносни – рекао је Станковић и додао да ће догодине бити уређени и пасажи из правца Јеврејске улице.

Жељка Паић, архитекта и умјетник, која ради на једном од пасажа, у свом раду је комбиновала архитектуру и сликарство.

  • Просторне илузије су овај простор оживјеле и дале му одређену динамику. Веома је захтјеван посао, јер подразумијева познавање различитих области, а потребно је и много прецизности– закљчила је Паић.