Пријем за представнике ЖКК „Орлови“

Градоначелник Игор Радојичић угостио је данас представнике Женског кошакрашког клуба „Орлови“ са којима је разговарао о предстојећим плановима када је ријеч о такмичарској сезони, која се ове године одвија у другачијим околностима због пандемије вируса корона, те подршци Града.

Радојичић је упознао госте да је недавно усвојеним ребалансом градског буџета уведен нови грант од 150.000 КМ за суфинансирање учешћа клубова на међународним такмичењима.

Тако ће, уз редовна средства – наши клубови моћи да добију и одређену финансијску подршку на основу оствареног пласмана на међународним званичним такмичењима.

То је, како су истакли представници „Орлова“, јако значајно за њихов клуб који је учесник регионалне кошаркашке лиге (WАБА), и у оквиру које прву утакмицу имају већ наредног мјесеца.

Током састанка, речено је да клуб ове године обиљежава 50 година постојања, те наглашено да су сезони 2019/2020. остварили бројне успјехе, како у сениорској, тако и у млађим категоријама.

Из клуба су навели да су при крају и припреме за Пети међународни „Меморијални турнир „Ацо, Прле и Миленко“, који ће бити одржан 18. и 19. септембра у спортској дворани „Обилићево“.