Предсједник Скупштине града примио одбојкашице „Инове“

Млади људи би требало да имају добре услове и боље шансе за педагошко-спортски рад, а Град Бања Лука покушава да им то омогући кроз подршку путем пројеката „Спорт доступан дјеци“, изградњом нових објеката, али и кроз друге видове подршке, рекао је предсједник Скупштине града Зоран Талић након данашњег пријема за играчице, тренере и руководство Одбојкашког клуба „Инова“ из Бање Луке.

– „Инова“ постиже одличне резултате не само у спортском дијелу, већ и у оном педагошком. Било ми је задовољство разговарати са њима о њиховим будућим пројектима. Дотакли смо се и врло важне теме – изградње нове дворане. Ријеч је о пројекту који би требало да буде реализован кроз јавно-приватно партнерство на локацији Гимназије. План је да Град Бања Лука, заједно са спортским колективом и фирмом Инова, уђе у јавно-приватно партнерство. Град је завршио већи дио папирологије, а већ сада имамо назнаке да ће такав пројекат бити итекако оправдан – рекао је Зоран Талић.

Он је додао да ће Град максимално настојати да пружи подршку ОК „Инова“ у даљем раду наглашавајући да је овај клуб постао и дио пројекта „Спорт доступан дјеци“.

Дарио Савовић, главни тренер „Инове“ казао је да је пресрећан јер су играчице коначно доживјеле да не плаћају чланарину захваљујући подршци Града.

– Мислим да су овакви потези Града за похвалу и да су од велике помоћи младим спортсистима. Ми се бавимо васпитно-образовним радом у спорту и тај приступ је донио добре резултате. Наше младе селекције су  вицешампиони у свим категоријама, сениори су вицешампиони у Првенству РС, а надамо се још бољим резултатима. Дворана нам је највећи проблем, разговарали смо и око тога са предсједником Зораном Талићем и добили подршку и надамо се да ће пројекат бити реализован – казао је Савовић.

Одбојкашки клуб „Инова“ основан је 2004. године у Бањој Луци. Клуб се већ годинама бави спортском и педагошким радом са дјевојчицама узраста од 6 до 20 година.  У саставу клуба функционишу све такмичарске селекције, као и школа одбојке.