Подршка селу: Пласирани подстицаји од 820.000 КМ

Центар за развој пољопривреде и села  ових дана приводи крају реализацију бројних активности планираних програмом рада Центра, а које су усмјерене ка унапређењу пољопривредне производње на територији града Бања Лука.

Како су истакли, једна од активности која је успјешно окончана јесте додјела подстицајних средстава и премија за развој пољопривредне производње за ову годину.

  • Подстицаје за развој пољопривредне производње добило је укупно 348 пољопривредника, у укупном износу од 820.835 КМ. Од тога, за суфинансирање је додијељено 678.534 КМ, а премије 142.301 КМ – прецизирали су из Центра.

У области биљне производње, на Развојно едукативном центру Мањача,  завршена је јесења сјетва  на планираним површинама, гдје је засијано 40 хектара ражи, седам хектара пшенице и 9,5 хектара тритикале.

-За прољетну сјетву, планирана је сјетва кукуруза на површини од 40 хектара и 20 хектара травно-дјетелинске смјесе – рекли су из Центра.

И овом приликом, истакли су важност регистрације пољопривредних произвођача, потенцијалних корисника подстицајних средстава за развој пољопривредне производње.

-Позивамо све пољопривреднике да активно учествују у систему успостављања базе података и регистрације пољопривредника, обима и врсте властите производње на пољопривредном газдинству, чиме себи обезбјеђују услове за учешће у будућим јавним позивима за додјелу средстава у оквиру мјере подстицаја пољопривредне производње. Напомињемо, да пољопривредници који нису евидентирани у бази података Центра, неће моћи остварити подстицаје – напоменули су.

За све пољопривредне произвођаче са територије града који су већ евидентирани у регистар пољопривредника, код којих је дошло до промјена у обиму или врсти производње, ради ефикаснијег праћења и планирања расподјеле средстава, потребно је да благовремено обавјесте Центар како би ажурирали податке.

За све информације, заинтересовани се могу обратити Служби за планирање и развој Центра (Улица Војводе Момчила 10 и 12).