Појачана контрола хотела и апартмана

Уочи новогодишњих празника, градски инспектори интензивно контролишу услове смјештаја у хотелима, хостелима, мотелима као и у индивидуалним објектима који су у понуди као опција „стан на дан“.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман, истиче да је основни циљ ових контрола провјера да ли су гости пријављени као и контрола самих услова у смјештајним капацитетима.

  • Контролишемо санитарне услове у собама и апартманима који су у понуди гостима, имајући у виду повећан број туриста током новогодишњих празника. Такође, интензивирана је и контрола исправности хране у ресторанима, поготово у онима који држе брзу храну – наводи Кецман.

Он додаје да на терену интензивно раде санитарна, здравствена и инспекција за храну, у уској сарадњи са Комуналном полицијом. Кецман наглашава да се, због празника, дужна пажња поклања и превенцији употребе петарди и других пиротехничких средстава.

  • Још једном апелујемо на све наше суграђане да током празнике не употребљавају пиротехничка средства, јер могу довести у опасност и себе и друге, али и направити материјалну штету – закључује Кецман.