Почиње јесења садња: Бања Лука добија три нове алеје

Јесења садња младих садница под називом „1000 садница за љепшу Бањалуку“, у оквиру које ће наш град добити три нове алеје, почеће током ове седмице.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истиче да ће овогодишња јесења акција започети садњом дрвореда посвећених матурантима на локацији новоизграђене „паралеле“ Лауш-Паприковац и „Aлеје захвалности медицинским радницима“, која ће бити формирана на зеленој површини код Универзитетско-клиничког центра Републике Српске.

Он је додао да ће бити засађена и алеја посвећена Спортском друштву Борац, гдје би, заједно са истакнутим члановима и бившим спортистима, подигли нову алеју на зеленој површини у Гундулићевој улици, тачније на простору уз источну трибину Градског стадиона.

-Осим ових активности, на више локација у граду садићемо нове саднице у сарадњи са грађанима и заједницама етажних власника. На овај начин желимо да ојачамо свијест о томе да је зеленило наше заједничко и да га као такво треба и да чувамо – рекао је Билчар.

Током јесењих мјесеци планирани су и радови на попуњавању постојећег дендрофонда у Парку Младен Стојановић, те наставак акције реконструкције дрвореда у складу са студијом анализе здравственог стања стабала.

Посебна пажња биће посвећена попуњавању дрвореда односно садњи нових садница на позицијама са којих су она уклањана у претходном периоду.

 И прошле јесени засађено више нових дрвореда (Фото архива)

И прошле јесени засађено више нових дрвореда (Фото архива)