Почиње Међународни фестивал глумца „Заплет XII нова нормалност“

Извођењем монодраме “Наши дани” Радослава Ралета Миленковића, у уторак 1. септембра, од 20.00 часова, биће отворен Међународни фестивал глумца “Заплет 12 нова нормалност”.  Иста представа биће изведена и дан касније у истом термину, а у петак, 4. септембра у 20.00 часова, часова гостује Зијах Соколовић са својим кабареом “Међуигре 0-24”.

Такмичарски програм фестивал почеће у суботу 5. септембра у 20.00 часова, када ће бити изведена представа “Прах” Алттеатара из Сарајева.

Публика ће у Градском позориште “Јазавац”, током септембра, моћи да погледа још три представе у такмичарској селекцији и то: “Није човјек ко не умре” (10. септембар у 20.00) Позоришта Приејдор, затим “Фине мртве д(ј)евојке” (12. септембар у 19.00 и 21.30) Београдског драмског позоришта и представу “Обитељ” (30. септембар у 20.00) ХНК Сплит.

У уторак, 1.септембра биће отворена и изложба цртежа и слика сликарки Драгане Николић и Драгане Грашар у холу Градског позоришта “Јазавац”. Фестивал ће бити одржан уз пуно поштовање прописаних епидемиолошких мјера.