Почиње „Борац куп 2019“, ватерполисти на пријему код предсједника Скупштине града

„Борац куп“ у ватерполу одржава се од данас до недјеље, по трећи пут, на Градском олимпијском базену у Бањалуци.

Предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, честитао је свима на успјешно урађеном послу од којег  ће, како је нагласио, користи имати цијели град Бањалука.

„Овакви догађаји су значајни за град и ми као локална заједница свакако подржавамо овакве манифестације. Врата града Бањалуке су им итекако отворена. Борац добија подршку од стране Града, јер клубови као што су Борац раде корисне ствари за развој и промоцију спорта али и града. Они су наши добри и вриједни амбасадори у иностранству. Потврду њиховог квалитета и рада највише показује то да су данас окупили 22 екипе из 7 земаља региона и Европе“ рекао је Талић.

Талић је додао, да је предстојећи „Борац куп“ важан и због туристичке промоције, јер ће велики број посјетилаца који долазе из региона и Европе у Бањалуку, кроз спортско дружење упознати град на Врбасу.

„Разговарали смо о активностима које слиједе за наредну годину, и већ су нам отприлике овдjе и наговiјестили да сqедеће године планирају да доведу још више такмичара, те ће им сигурно требати још већа подршка Града“, рекао је Талић.

Драган Вукчевић, из Ватерполо клуба Борац, истиче да су у Бањалуку пристигли тимови из Италије, Њемачке, Француске, Србије, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине.

„Прије свега захвалио бих се господину Талићу на добродошлици али и захвалио бих се свима који су подржали Борац куп. Исто тако замолио бих наше драге суграђане да нас у што већем броју подрже како бисмо остварили што боље резултате на Борац Купу“ рекао је Вукчевић.

Даре Хумар, предсједник Ватерполо клуба из Камника, Словенија, каже да му ово није први пут да је у Бањалуци, те истиче да је одушевљен гостопримством града на Врбасу.

„Ја бих дошао и раније у Бањалуку, јер је сам кроз играчку каријеру долазио у Бањалуку 80-тих година. Сада се враћам након више од три деценије, и могу да кажем да је Борац куп заиста значајно такмичење и за наше играче у Словенији“ истиче Хумар.

Tурнир ће званично бити отворен у суботу у 10 часова на Градском олимпијском базену. У суботу од 9 часова на Тргу Крајине ће бити и уприличен свечани дефиле, који ће прошетати до Градског олимпијског базена.