Почео „Ћевап фест“: Најбољи ћевапи и сјајан провод

Трећи фестивал бањалучког ћевапа „Ћевап фест“ отворен је данас у центру града, на паркингу код Музеја савремене умјетности РС.

На „Ћевап фесту“ учествује девет роштиљница, које ћевапе продају по популарним цијенама, и то велику порцију за четири и малу за двије марке. Као и претходни, и овај пут, ћевапи и пиће продаваће се за „динаре“, валуту креирану посебно за овај догађај.

Промотер „Ћевап феста“ Небојша Куштриновић, изразио је задовољство што је овај фестивал добио и своје треће издање и нагласио да је ово највећа и најпосјећенија гастро манифестација у БиХ.

-Туристичка карта нашег града и Републике постаје све богатија јер сад цртамо и гастро путеве. Сигуран сам да ће фестивал окупити најмање дестак хиљада посјетилаца, што наших суграђана што из земље и региона. Бањалучки ћевап је давно освојио Европу и овим фестивалом покушавамо повећати утицај града и Републике и нашим аутохтоним производом-бањалучким ћевапом – навео је Куштриновић.

На овогодишњем фестивалу учествују сљедеће ћевабџинице: Замола, Код Мује, Биљана, Златна круна, Стари рецепт, Друга прича, Лимун жут, Мира М и Аквана – месница код Жеље. Цијене ћевапа остале су непромијењене и износиће четири марке за велику, оносно двије марке за малу порцију. И ове године, ћевапи ће се куповати за популарне „динаре“, које ће посјетиоци моћи купити на два продајне локације на мјесту одржавања манифестације.

За фестивал је припремљен и богат забавни програм. Тако ће вечерас, све до 21 час, посјетиоце забављати локални бендови – „Инфинити бенд“ и „Распашој“.

Другог дана,у суботу, 1. јуна – програм почиње у подне, наступом дјечијих ансамбала из културно-умјетничких друштава: „Свети Сава“, „Пелагић“ и „Веселин Маслеша“, те ученика Музичке школе. У музичком дијелу програма, наступиће популарни хор позоришта „Јазавац“, након којих ће посјетиоце забављати Градски тамбурашки оркестар.

Круна вечери резервисана је за „Нервозни поштар“, култни бенд који је посљедњи пут у Бањој Луци наступио прије готово три деценије. Наступ популараних „поштара“ предвиђен је за 21 час.

Овогодишња манифестација посвећена бањалучком ћевапу завршава у недјељу, 2. јуна, у 17 часова.

Комплетан програм погледајте овдје.

Ову манифестацију организују Градска управа и Туристичка организација, с циљем популаризације бањалучког ћевапа, аутохтоне делиције нашег града. Догађај су помогли и бројни спонзори, предвођени Кока колом, Бањалучком пиваром, Млијекопродуктом и Витинком.