Почели радови: Вода стиже у Пезића поље

Почела је изградњa водовода у Пезића пољу, што ће омогућити прикључење на водоводну мрежу становника овог поткозарског села. Градоначелник Игор Радојичић, који је озваничио почетак радова, казао је да ће се градити водовод у дужини од око километар, за шта је издвојено 100.000 КМ.

-Очекујемо да у току ове јесени неколико десетина домаћинстава коначно добије воду и тиме ријеши свој дугогодишњи проблем – нагласио је Радојичић.

Он је најавио да би у четвртак требало да буде отворена Фабрика воде у оквиру великог пројекта „Црно врело“, а која се већ налази у тестном раду.

-Истовремено, ради се на неколико кракова мреже према Дедића локви, Голешима, Первану и резервоару на Ђурића главици, како би први кракови што прије могли да добију воду – казао је градоначелник.

Предсједник Савјета МЗ Поткозарје Ђурађ Ивић казао је да у Пезића пољу, уз четрдесетак домаћинстава, има и неколико привредних субјеката којима ће реализација овог пројекта пуно значити.

Мјештанка Милева Кљујић казала је да су, након 24 године, коначно дочекали да добију воду, те да за то дугују велику захвалност градској администрацији.

Иначе, према плану градских власти – на више локација на ширем подручју града ове године биће изграђено укупно 32 километра нових водовода.