Почела реконструкција спортских терена у Парку Младен Стојановић

Спортски терени у Парку Младен Стјановић, који су некада привлачили бројне рекреативце, ускоро ће засијати новим сјајем, након што је, уз помоћ донације компаније „Моцарт кладионице“ започели свеобухватна реконструкција, у вриједности од 52.000 КМ.

Како је планирано, терени за мали фудбал, кошарку и рукомет биће у потпуности санирани, укључујући измјену асфалтног слоја, постављање нових ивичњака те замјена комплетне спортске инфраструктуре – кошева, голова и заштитне ограде.

У Савјету Мјесне заједнице Росуље, из којег већ дуже вријеме апeлују на обнову овог игралишта, надају се да ће ово игралиште по завршетку реконструкције бити једно од најпосјећенијих у граду, будући да парк и сада привлачи бројне рекреативце.

– У нарадном периоду, остаје нам да ријешимо питање расвјета како би терени могли бити кориштени и у вечерњих часовима, с тим да је отворена могућност да оно служи и омладинским погонима спортских клубова. Увјерени смо да и ово питање може бити ријешено након обнове терена – наглашавају у Савјету МЗ Росуље.

Реконструкција спортског игралишта у Парку Младен Стојановић дио је велике акције коју Град Бања Лука спроводи са друштвено одговорним компанијама које су донирале средства за изградњу и санацију дјечијих игралишта, опремање вртића и реконструкцију спортских игралишта. Захваљујући овој акцији, у којој је до сада прикупљено око 900.000 КМ, Град је у посљедњих годину дана добио нових 13 дјечијих игралишта, а градња још два је у току.