Почела обнова стаза и мостова на крупским слаповима

Околина слапова на Крупи на Врбасу, једног од наших најпопуларнијих туристичких садржаја, током јесени добиће ново модерно рухо, након што су данас започели радови на уређењу пјешачких стаза и других садржаја на овом излетишту.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, који је данас озваничио почетак реконструкције пјешачко – рекреативне стазе и туристичке инфраструктуре, казао је да је то мјесто значајно не само за Бањалучане него да представља и туристички потенцијал с обзиром на љепоту рјечице Крупе и близину манастира.

-Планирано је да се обнове пјешачке стазе уз слапове у дужини од око 2,5 километра, као и санација пет дотрајалих мостића на самим слаповима – казао је Радојичић и истакао да су и стазе и инфраструктура овдје били у јако лошем стању, те да су чак представљали и опасност за пролазнике.

Уговорена вриједност ових радова износи 35.000 КМ, а изводи их предузеће “Еко-еуро тим”.

Радојичић је, овом приликом, подсјетио да су на више мјеста у граду обнављане стазе и други садржаји који се односе на рекреацију, спорт и кориштење слободног времена.

-На Бањ брду урађене су нове стазе, постављена расвјета, уведен панорамски бус, те сређен прилаз самом споменику. У Трапистима са Шумским газдинством идуће седмице отварамо нову пјешачку стазу од завода “Зотовић” према Крчмарицама. Истовремено, урађен је пројекат арборетума који на подручју Траписта треба да обухвати шире шумско подручје, као и још једну нову рекреативну зону – казао је Радојичић и најавио велики посао заједно са Заводом “Др Мирослав Зотовић” који се односи на уређење бање у Српским топлицама односно цијелог тог комплекса, укључујући и нови мост на тој локацији.Он је за сутра, у Парку “Младен Стојановић” најавио отварање нових садржаја за спорт и рекреацију.

Предсједник Савјета МЗ Крупа на Врбасу Драган Грбић, захвалио је Граду што је након више година почело уређење излетишта, јер како је истакао – ово је значајно за све грађане Бање Луке, а посебно за мјештане Крупе.