Почела обнова најстаријег градског вртића

„Јежева кућица“, најстарији градски вртић, изграђен још прије 70 година, ускоро ће осванути у новом руху, након што је данас почела санација објекта овог забавишта, у оквиру великог плана обнове са циљем да се у наредних неколико година обезбиједи још 400 мјеста за малишане у оквиру система Центра за предшколско васпитање и образовање. Обнову „Јежеве кућице“ финансираће Град Бања Лука и Развојни програм УН-а (УНДП). Током обиласка радова, градоначелник Игор Радојичић, изјавио је да велика потреба за обновом овог вртића, те да је ово четврти објекат вртића који је у овом моменту или у фази градње или реконструкције.

  • Прошле седмице смо започели адаптацију простора на Старчевици за нови вртић, а у току је градња потпуно нових вртића у насељима Лазарево и Петрићевац. Са УНДП суфинансирамо обнову једног објекта, а надам се и реконструкцији другог објекта који се налази у кругу „Јежеве кућице“. Обнова овог вртића подразумијева реконструкцију крова, замјену столарије и израду нове фасаде и изолације, а вриједност радова износи 50.000 марака – рекао је Радојичић и изразио наду да ће се реконструкцијом другог објекта у кругу вртића успјети значајно проширити капацитет Центра за предшколско васпитање и образовање.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање, Јелена Куртиновић, прецизирала је да је овај вртић изграђен још 1949. године и најавила да ће ове јесени бити обиљеженио седам деценија постојања овог вртића.

  • Обнова вртића ће трајати 60 дана и у том периоду јаслићка група ће бити смјештена у вртићу „Бамби“ у Равногорској улици, а дјеца узраста од три до шест година у вртићу „Плави чуперак“ – навела је Куртиновић.

Представник УНДП-а Синиша Родић, рекао је да се реализацијом пројекта обнове вртића „Јежева кућица“ наставља добра и успјешна сарадња ове организације и Града Бање Луке.

  • Пројекти енергетске ефикасности пружају различите могућности, а једна од најважнијих је да ћемо повећати ниво комфора дјеце у вртићима. Поред тога, остварујемо уштеду средстава и енергије – закључио је Родић.