Почела изградња секундарне водоводне мреже у Јагарама

У насељу Јагаре, у мјесној заједници Карановац, данас је почела изградња секундарне водоводне мреже за становнике овог краја, пројекта који је, у овој фази, вриједан око милион марака.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао отварању радова у Јагарама, нагласио је да ће завршетком овог посла, домаћинства у Јагарама и Карановцу по први пут добити стабилно снабдијевање градском водом.

  • Ово је завршна фаза рјешавања проблема водоснабдијевања у Јагарама и Карановцу, што је био један од приоритета МЗ Карановац. У првој фази радова, направљена су два велика резеровара и потисни цјевовод, а у другој фази ће бити изграђено око седам километара секундарне мреже и најважније је да ће становници овог краја добити стабилно снабдијевање градском водом. Очекујемо да прва домаћинства већ ове јесени добију воду – рекао је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Карановац Бошко Вуксан, казао је да ће завршетком овог пројекта бити покривено комплетно становништво Карановца, Јагара, Дуципоља, али и шире.

  • За нас, мјештане, снабдијевање водом је било питање и опстанка и останка на овом простору – закључио је Вуксан.