Почела изградња дјечијег игралишта у Ади

У насељу Ада, данас је почела изградња дјечијег игралишта. Ово је укупно 26. игралиште у граду које ће бити изграђено захваљујући сарадњи Града и друштвено одговорних компанија, а донатор средстава за ново игралиште у Ади је компанија „Маркет Ас“ док је Град обезбиједио техничку документацију.

  • Ада је велико и ново насеље, а надам се да ће бити и доста дјеце на игралишту. Овај пут захвалност за донацију дугујемо компанији “Маркет Ас”. Вриједност улагања је око 40.000 марака, а извођач радова је предузеће „Грађење Ђурић“. Вјерујем да ће деца из овог насеља добити лијепо и угодно мјесто за игру – рекао је градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова.

Свјетлана Ћурковић из компаније “Маркет Ас”, казала је да за њихову компанијиу представља част то што ће учествовати у великој акцији изградње игралишта коју спроводи Градска управа.

  • Ми смо друштвено договорна компанија која је увијек вољна да помогне у оваквим пројектима и биће нам задовољство да видимо нашу дјечицу како се играју на будућем игралишту – рекла је Ћурковић. Предсједник Савјета МЗ Ада Саша Мићић, изјавио је да градња игралишта у Ади, насељу са око 8.000 становника, представља још један у низу пројеката који ће допринијети бољем и угоднијем животу овог великог насеља, које се убрзано развија.

Семафор у Ади

  • Једна од тема која се дуго провалачила и кроз медије јесте изградња семафора на раскрсници у Ади. Ево, данас, могу објавити да је потписан уговор са извођачем радова и очекујемо почетак градње за десетак дана. Радови ће подразумијевати промјену геометрије саме раскрснице као и измјештање аутобуског стајалишта – рекао је градоначелник.