Почела изградња: До јесени нова спортска дворана на Старчевици

Изградња спортске дворане на Старчевици данас је и званично почела, у оквиру пројекта вриједног 950.000 КМ. Нова дворана, која се у потпуности финансира из градског буџета, биће изграђена уз Основну школу „Бранко Радичевић“, једну од највећих школа у Српској. Градоначелник Игор Радојичић нагласио је да ће дворана бити на располагању ученицима ове школе, али и бањалучким спортистима.

  • Генерације ђака, наставника и родитеља ОШ „Бранко Радичевић“ су очекивале када ће се настава физичког васпитања одвијати у нормалним условима. Рок за извођење радова је 200 дана и вјерујем да ћемо у нову школску годину ући са новом спортском двораном. Извођач радова је конзорцијум који чине четири фирме, на челу са „Прогресградњом“ – изјавио је Радојичић.

Он је подсјетио да је прошле године ова школа проширена и да ученици више не морају наставу похађати у три смјене, као што је раније био случај.

Министар Наталија Тривић, казала је да су Влада РС и Град Бања Лука потписали споразум којим је дефинисана градња ове спортске дворане.

  • Школа броји око 1.800 ученика, а ученици виших разреда ће коначно моћи у условном простору да обављају наставу физичког васпитања. Министарство је међу стратешким циљевима навело развој школског спорта и здравља ученика, а изградња нове спортске дворане је, у том смислу, од великог значаја – закључила је Тривић.