Акција прољећног уређења града

Замјеник градоначелникa Бање Луке Срђан Амиџић и ученици Основне школе „Бранко Радичевић“, симболичном садњом липе, у дворишту ове школе данас, 29. марта су озваничили почетак прољећне акције чишћења и уређења града.

-Акција ће трајати до 20. априла ове године. Циљ је да се прикупи што више крупног отпада, који угрожава нашу животну средину,  У овом периоду требало би  да се рјешимо кабастог отпада на организован начин – рекао је замјеник градоначелника Срђан Амиџић.

Он је подсјетио да је акција организована у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, а уз координацију са мјесним заједницама и предузећима, која ће вршити одвоз.

– Позивамо све грађане, предузећа и институције да се укључе и у овогодишњу акцију, јер  само заједно можемо допринијети да наш град буде уређен и чист- нагласио је Амиџић.

Као и ранијих година, акција ће бити подијељена на два дијела. Тако ће у периоду од 28. марта до  8. априла, акцијом бити обухваћене градске мјесне заједнице на десној обали Врбаса и сеоске мјесне заједнице које гравитирају магистралном путу Бања Лука – Јајце и платоу Мањаче.

Директор „Чистоће“ Александар Бајић је истакао да је ово предузеће спремно за спровођење ове акције.

-До 8. априла контејнери ће бити постављени на десној обали Врбаса. Од  8. до 20. априла,  акција ће се проводити у градским мјесним заједницама на лијевој обали и сеоским мјесним заједницама које гравитирају  магистралном путу  Бања Лука-Приједор и путу Бања Лука – Бронзани мајдан – рекао је Бајић.

 Приредба

Прије садње дрвета липе, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ организовали су приредбу коју су посветили уређењу града. Директорица Дарија Мићић је подсјетила да школа традиционално учествује у избору најуређенијег дворишпта и уједно најавила скоро проширење школе са нових девет учионица.

План акције

Погледај

Мјеста за одлагање отпада (градско подручје)

Погледај

Мјеста за одлагање отпада (сеоско подручје)

Погледај