Посјета јапанске делегације: Послали поруке мира

Невладина организација „WA project Taishi“ у склопу истоименог пројекта,који се бави ширењем добре воље и порука мира, како у Јапану, тако и широм свијета, у посјети је Бањој Луци. Пројекат је почео прошле године ширењем порука мира путем традиционалног јапанског плеса и исписивања калиграфских симбола у Јапану, док су ове године посјетили Париз и градове у БиХ, међу њима и Бању Луку.

Чланови организације су јуче одали пошту и положили калиграфске симболе на гробу Јадранке Стојаковић у Бањој Луци, те посјетили Јадранкин кутак на РТРС-у. Делегацију је у Јадранкином кутку дочекала Маја Татић, која им је и рекла нешто више о Јадранкином животу. Уручени су поклони (Јадранкина статуа-која је поклон Јадранкиног фан клуба из Јапана), хаику пјесма и Јапански симбол за љубав. Поклони су предати Јадранкином кутку.

Делегација је данас послала поруке мира путем традиционалног плеса и исписивањем калиграфских симбола испред споменика “12 беба”. Исписана порука путем калиграфских симбола је уручена на поклон Граду Бањој Луци. Превод поруке је:“мама, тата не плачите више, ја сам близу вас, једног дана кад се опет родим бићу ваше дијете“.