Позив: Умрежавање пословних субјеката и пољопривредних произвођача

Центар за развој пољопривреде и села упутио је два јавна позива, према произвођачима  и трговцима, како би се, у вријеме великих изазова током епидемиолошке кризе, обезбједило да се на полицама наших маркета нађе довољан број домаћих производа.

Позивом трговцима, Центар их је позвао да се преко њих информишу о врстама и количинама пољопривредних производа којима располажу бањалучки пољопривредни произвођачи односно прерађивачи.

  • Позив је упућен менаџерима прехрамбених трговачких ланаца, власницима трговина прехрамбеним производима, клаоницама, месницама, дисконтима, откупним станицама и другима чија се дјелатност одвија у вријеме ванредне ситуације проузроковане појавом корона вируса – истакли су из Центра.

Истовремено, Центар је позвао и пољопривредне произвођаче (комерцијална, некомерцијална и нерегистрована пољопривредна газдинства) да се јаве и доставе информације о расположивим вишковима свих својих пољопривредних производа и прерађевина за које им је потребан откуп и пласман.

  • Добивањем тражених информација од пољопривредних произвођача, Центар ће исте доставити свим пословним субјектима и позвати их да откупом домаћих производа помогну пољопривредним произвођачима бањалучке регије око откупа и пласмана њихових производа. У исто вријеме желимо помоћи послодавцима из ових области на снабдјевању својих објеката домаћим производима, смањењу овисности од отежаног увоза, и на тај начин уједно зауставити непотребан одлив капитала из Бање Луке и Републике Српске – закључили су из Центра.

Све додатне информације и пословни субјекти и пољопривредни произвођачи могу добити, сваког радног дана, од 08:00 часова до 15:00 часова, путем бројева телефона:

  • 051/433-621
  • 051/433-636
  • 051/433-635
  • 051/433-623

или путем е-maila: crusbanjaluka@gmail.com.

 Фото илустрација

Фото илустрација