Позив грађанима да дају приједлоге за мале интервенције

Тим за мале интервенције, уз подршку Градске управе, позвао је грађане да се активно укључе у ове активности и предложе пројекте који би били уврштени у план уређења града за идућу годину.

Пошто је овај пројекат замишљен као интерактиван и у којем је веома важно учешће грађана, Тим за мале интервенције позива све суграђане да све своје евентуалне пријeдлоге, са графички назначеном локацијом и приједлогом интервенције пошаљу путем електронске поште на сљедеће адресе: javnost@banjaluka.rs.ba и male.intervencije@banjaluka.rs.ba

Реализација првог овогодишњег пројекта малих интервенција планирана је за 28. септембар, као велика радна акција поспремања града, у којој ће моћи да учествују сви наши суграђани. Град Бања Лука и Тим за мале интервенције овим путем позивају све грађане и друштвено одгворне компаније да се прикључе и учествују у овој акцији.

“Мале интервенције” су јединствен пројекат у Републици Српској, али и шире и који ће се бавити естетским, културолошким, туристичким и функционалним уређењем појединих простора у граду.

До краја године биће реализовано пет малих интервенција, и то: акција поспремања града, изградња „смол скејл“ на зеленом платоу код Правног факултета, уређење пасажа у Господској улици и интервенција на пјешачкој зони код Палате предсједника.