Подршка за носиоце партизанске споменице

Представници Градске управе и бањалучког СУБНОР-а посјетили су данас Гојка Грбића и Ружу Деспот, носиоце партизанске споменице. Том приликом, Гојку и Ружи уручени су пригодни поклони и симболична новчана подршка поводом предстојећих празник.

Горан Шљивар из Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, рекао је да Град Бања Лука традиционално, крајем године, уручује пригодне поклоне борцима из Другог свјетског рата.

  • Наша обавеза и дужност је да бринемо о људима који су нам донијели слободу у Другом свјетском рату и ове просторе ослободили од фашизма. Када смо започели ову активност, прије неколико година, било је преко 30 носилаца партизанске споменице, а данас су, нажалост, међу нама само Гојко Грбић и Ружа Деспот којима желимо срећне празнике и добро здравље – навео је Шљивар и додао да је Град, ове године, суфинансирао 13 активности градског СУБНОР-а.

Предсједник Градског одбора СУБНОР-а Бања Лука, Владимир Ђуран, изразио је захвалност Градској управи која води бригу о његовим саборцима.

  • Нажалост, имамо само два жива носиоца „споменице“, али средства која добијемо од Града распоређујемо и за помоћ другим борцима који немају тај статус, а помоћ им је потребна. Сваке године посјетимо наше саборце, одонесемо им поклоне, али и попричамо с њима и дружимо се – казао је  Ђуран.