Podrška Grada u obilježavanju Svjetskog dana osoba sa autizmom

Udruženje građana Centar za edukaciju „Tvoja riječ“ danas je organizovao tribinu pod nazivom tema „I-kao inkluzija, IOP – kao instrument“. Navedeni događaj organizovan je u okviru  manifestacije „Autizam govori srcem“, a povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba sa autizmom.

Učesnici tribine su imali priliku da skrenu pažnju javnosti o značaju inkluzije, prihvatanju i uvažavanju razlika kod drugih, kao i o potrebama djece sa razvojnim poteškoćama i njihovih porodica. Takođe, predstavnici različitih institucija, škola, roditelji, predstavnici drugih udruženja razgovarali su o svojim iskustvima, potrebama, problemima, mogućim rješenjima i značaju milutisektorskog pristupa  u daljem procesu inkluzije za djecu i osobe sa razvojnim smetnjama.

Takođe, povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba sa autizmom u organizaciji navedenog udruženja, u ponedjeljak, 2. aprila 2018. godine biće održan humanitarni koncert „Autizam govori srcem“. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, a medijski pokrovitelj Radio televizija Republike Srpske.

Grad Banja Luka je pružio  podršku u realizaciji navedenih događaja kroz obezbjeđivanje prostora.

 

Takođe, Grad će podržati i aktivnosti koje će Udruženje za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“ organizovati povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom.