Подршка Града у обиљежавању Свјетског дана особа са аутизмом

Удружење грађана Центар за едукацију „Твоја ријеч“ данас је организовао трибину под називом тема „И-као инклузија, ИОП – као инструмент“. Наведени догађај организован је у оквиру  манифестације „Аутизам говори срцем“, а поводом обиљежавања Свјетског дана особа са аутизмом.

Учесници трибине су имали прилику да скрену пажњу јавности о значају инклузије, прихватању и уважавању разлика код других, као и о потребама дјеце са развојним потешкоћама и њихових породица. Такође, представници различитих институција, школа, родитељи, представници других удружења разговарали су о својим искуствима, потребама, проблемима, могућим рјешењима и значају милутисекторског приступа  у даљем процесу инклузије за дјецу и особе са развојним сметњама.

Такође, поводом обиљежавања Свјетског дана особа са аутизмом у организацији наведеног удружења, у понедјељак, 2. априла 2018. године биће одржан хуманитарни концерт „Аутизам говори срцем“. Покровитељ манифестације је Министарство породице, омладине и спорта РС, а медијски покровитељ Радио телевизија Републике Српске.

Град Бања Лука је пружио  подршку у реализацији наведених догађаја кроз обезбјеђивање простора.

 

Такође, Град ће подржати и активности које ће Удружење за помоћ лицима са аутизмом „Дјеца свјетлости“ организовати поводом Свјетског дана особа са аутизмом.