„Повратак у свијет илузије“ од сутра у Музеју РС

У Музеју Републике Српске вечерас је представљена изложба под називом „Повратак у свијет илузије“, која је доступна за посјетиоце од сутра, 29. маја.

Циљ изложбе аутора Сање Пупац и Иване Панџић, јесте да разбије предрасуде о посјети музејима и привуче млађе генерације, подстичући их на интеракцију са експонатима, као и на истраживање сталне поставке Музеја.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао вечерашњем догађају, рекао је да је Спасовдан прилика да се поздрави повратак инстутуција културе на живу сцену.

„Након три мјесеца када су институције културе имале само онлајн програме, ово је практично први догађај отворен за публику у нашем граду и позивам грађане да посјете ову изложбу“, рекао је Радојичић.

Он је изразио наду да ће се и остале институције поново враћати у живот и понудити грађанима различите садржаје.

„Још нису дозвољени концерти, представе, већа окупљања, али Музеј Српске и Народна универзитетска библиотека већ могу да раде и радујем се свему новом што ће нам бити представљено. Вјерујем да бањалучка публика жељно очекује различита догађања“, рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, вечерашњи догађај и поставка „Повратак у свијет илузије“ наставак је веома посјећене и популарне изложбе, тако да је то разлог више да се дође у Музеј Српске.

Ивана Панџић је рекла да је ова изложба наставак изложбе од прије двије године, додавши те да је концепт исти.

„Играмо се са оптичким илузијама, играмо се са нашим познавањем самих себе и својих чула и колико не можемо да вјерујемо ономе што наше очи виде“, навела је она.

Сања Пупац је истакла да су се у Музеју ове године мало више фокусирали на то „усликај се и окачи на друштвене мреже“, односно промоцију Музеја и онога што је урађено.

„С обзиром да омладина тежи томе и у Музеју смо ишли у корак са трендовима и томе се прилагодили“, нагласила је она.