Петрићевац: Припреме за обнову Банијске улице

Послије низа састанака са мјештанима Банијске улице у вези са реконструкцијом ове улице, Одјељење за комуналне послове припремило је техничку документацију и кренуло са припремама за расписивање тендера за изградњу канализације.

Ова улица, заједно са Љевчанском, служила je као сервисна саобраћајница приликом прошлогодишње изградње новог пута на Петрићевцу и претрпила је значајна оштећења. Иако је одмах почела санација обје улице, мјештани Банијске су затражили да се најприје изгради нова канализациона мрежа, а да се након тога улица поново асфалтира.

  • Крајем прошле године разговарали смо са мјештанима Банијске који су изнијели свој захтјев и покренули процедуре за реализацију овог пројекта – каже Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове. Он појашњава да је било потребно вријеме за расписивање тендера и израду техничке документације, те да се нада да ће у другој половини ове години добити извођача и почети са радовима.

Послије канализације, Банијска улица добиће нови асфалтни покривач.

Реконструкција Банијске улице услиједиће након изградње новог пута на Петрићевцу, у правцу Мотика. Овај, новоизграђени пут дуг је 1,2 километра, а у његову изградњу уложено је више од два милиона КМ.

 Петрићевац (Фото архива)

Петрићевац (Фото архива)