Ускоро градња вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу

Градња вртића и мјесне заједнице у оквиру вишенамјенског објекта на Петрићевцу, требало би да почне ускоро након што је ових дана успјешно окончан тендер за избор извођача радова.

За посао вриједан 1,7 милиона КМ на тендеру је изабрана група понуђача коју чине бањалучке фирме „Тектон“ и „Грађење Ђурић“.

Петрићевац сада нема дјечији вртић у саставу Центра за предшколско васпитање и образовање, те ће изградња вртића – пуно значити за мјештане тог насеља.

Како је планирано, нови вртић намијењен је за смјештај око стотину дјеце. Према пројекту, будући објекат дјечијег вртића је приближно квадратне основе са приземљем и спратом. Подијељен је у двије функционалне цјелине, прва за дјецу вртићког узраста од три до шест година, а друга за дјецу јасличког узраста од једне до три године.

Када је ријеч о објекту МЗ, у његовом приземљу предвиђена је мултифункционална сала капацитета до 100 сједећих мјеста и два пословна простора, а на спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

Град Бања Лука је из буџета издвојио 210.000 КМ и изградио амбуланте породичне медицине у оквиру овог вишенамјенског објекта, а донацијом Републике Србије биће грађена преостала два дијела – вртић и мјесна заједница.

-Амбуланта, као прва фаза радова на вишенамјенском објекту на Петрићевцу, је недавно завршена и сада би, по окончању тендерских процедура и потписивања уговора са изабраним извођачем, требало да започне и градња вртића и мјесне заједнице – рекли су у Одјељењу за комуналне послове.

За ту другу фазу мултифункционалног објекта, Град је конкурисао за донаторска средства код Владе Републике Србије, која је за овај пројекат обезбиједила додатних 800.000 евра. План је да комплетан објекат наредне године буде пуштен у функцију.

Градња вишенамјенског објекта на Петрићевцу, одвија се у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“.

Амбуланта, вртић и мјесна заједница налазиће се под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором.

 Изглед будућег вртића

Изглед будућег вртића