Петрићевац: Почела санација Банијске улице

Упоредо са наставком изградње пута према Мотикама, јуче је почела санација Банијске улице на Петрићевцу, након што је претрпјела значајна оштећења због преусмјеравања саобраћаја на овај правац.

Због изградње нове саобраћајнице према Мотикама, велики број возила, укључујући и теретна, преусмјерен је на пролазак околним улицама, најчешће Банијском и Љевчанском. Како је и раније наглашено из Одјељења за саобраћај и путеве, обје ове улице биће темељно саниране.

-У Банијској се тренутно ради на ископима и уклањању старог асфалта, послије чега ће бити урађена нова подлога и нови асфалт – истичу у Одјељењу.

У међувремену, путари су поставили први слој нове саобраћајнице за Мотике, на потезу од тзв. Жутих зграда до Банијске улице.

Радови на изградњи 1,2 километра саобраћајнице отворени су крајем марта ове године, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Гради се модерна саобраћајница ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, новим водоводом и јавном расвјетом.