Петрићевац добија амбуланту, а Лауш мјесну заједницу и полицијску станицу

Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић, данас је са представницима предузећа „Прогрес градња“, „Тектон“ и „Грађење Ђурић“ потписао уговоре о изградње амбуланте на Петрићевцу и заједничког објекта мјесне заједнице и полицијске станице на Лаушу.

– Вриједност објекта на Лаушу, у којем ће бити смјештена мјесна заједница и полицијска станица, износи око 900.000 КМ, док на Петрићевцу, потписивањем овог уговора, заправо улазимо у прву фазу изградње тронамјенског објекта, у којем ће бити смјештена амбуланта породичне медицине, вртић и мјесна заједница. За почетак, улазимо у градњу амабуланте, а вриједност тог посла износи 200.000 КМ – рекао јe Радојичић послије потписивања уговора.

Што се тиче Лауша, објекат будуће мјесне заједнице и полицијске станице биће изграђен на мјесту некадашње бараке у близини ресторана „Сирано“, на укрштању Карађорђеве и Улице Момчила Поповића. На истој локацији догодине ће бити изграђен и кружна раскрница, која би требалo да знатно растеретити саобраћај у овом дијелу града.

Градоначелник је додао да је ријеч о два велика градска насеља, те да се сви послови обављају у контексту полицентричног развоја града, да се подједнако ради и на градском и на сеоском подручју.

– У пет објеката друштвених садражаја које смо урадили у протекле двије године може се примјетити колико се нових ствари дешава и једна лијепа и позитивна атмосфера – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ће несмањеним темпом и динамиком бити настављена реализација значајних пројеката и у 2019. години, истичући да се тренутно ради на 25 различитих пројеката.